вторник, април 20, 2010

Адана Кебап (Adana Kebap)




500 гр. Мляно постно овнешко месо
100 гр. Лой от агнешка опашка фино накълцана
1 червена пиперка накълцана на ситно или 1 с.л. пиперково пюре.
1 връзка магданоз нарязан на ситно
1/2 ч.л. трошен червен пипер
Сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме съставките с ръка. Правим топка с размер на юмрук и го нанизваме на шиш. Оформяме го по шиша, за да се изтъни и да се удължи във форма и на дължина както е показано на снимката.  Печем на скара. За гарнитура могат да се изпекат също така домати и зелен пипер.

Сервира се с плоски сирийски хлебчета.

Кебапа би бил по-добър на вкус, ако месото се приготви и остави да престои в хладилник за през нощта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар