Необходими продукти
- 500 гр тортелини
Сос от пиперки
- 1 с.л растителна мазнина
- 1 глава лук, накълцан на дребно
- 140 гр. сладък червен пипер (консерва) надробен
- 1 чаша 250 мл вода
- 1 с.л. мед
- 1 с.л надробен свеж риган
- Прясно смян черен пипер.
Начин на приготвяне:
Сваряваме тортелините според инструкциите на производителя.
За соса:
Нагряваме мазнината в тиган и запържваме лука, разбърквайки енергично за около 3 минути или до омекване. Смесваме пиперките, меда, водата, ригана и лука в подходящ съд и пасираме до получаваме на гладък сос. След пасирането загряваме соса на средно силен огън за 4-5 минути, докато започне да къкри и подправяме с черния пипер. Заливаме тортелините с така приготвения сос и разбъркваме.
За 4 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар