събота, ноември 20, 2010

Хумус - разядка от нахут (Hummus)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 1 консерва нахут (около 540 мл) - обелен от люспите
  • 3 скилидки чесън смачкан със сол
  • Сок от лимон и половина
  • 2/4 чаша тахън
  • 2 ч.л кимион
  • 100 мл вода
  • Сол и чер пипер

За украса:

  • 2 с.л олио
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1 с.л кедрови ядки, леко запечени

Начин на приготвяне:

Смесваме съставките и ги разбиваме с пасатор. Така получената паста прехвърляме в чиния за сервираме и оформяме с вилица.

Нагорещяваме олиото в малък съд и добавяме към него червения пипер. Запържваме леко, сваляме от огъня и заливаме хумуса с него. Наръсваме с кедровите ядки.

Сервираме хумуса като предястие с препечени филийки.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2006/12/hummus.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар