Необходими продукти:
- 1 консерва нахут (около 540 мл) - обелен от люспите
- 3 скилидки чесън смачкан със сол
- Сок от лимон и половина
- 2/4 чаша тахън
- 2 ч.л кимион
- 100 мл вода
- Сол и чер пипер
За украса:
- 2 с.л олио
- 1 ч.л червен пипер
- 1 с.л кедрови ядки, леко запечени
Начин на приготвяне:
Смесваме съставките и ги разбиваме с пасатор. Така получената паста прехвърляме в чиния за сервираме и оформяме с вилица.
Нагорещяваме олиото в малък съд и добавяме към него червения пипер. Запържваме леко, сваляме от огъня и заливаме хумуса с него. Наръсваме с кедровите ядки.
Сервираме хумуса като предястие с препечени филийки.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2006/12/hummus.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар