За 4 порции
- 500 гр цветчета броколи
- 90 мл зехтин
- 2 скилидки чесъм, надробени
- 1 малка люта чушка надробена
- 500 гр паста
- Прясно настъргано сирене Пекорино
Сваряваме
броколите в леко подсолена вряща вода докато омекнат и ги изцеждаме добре.
Загряваме мазнината на слаб огън и запържваме чесъна и лютата чушка до омекване
за няколко минути. Добавяме броколите и разбъркваме добре. Подправяме със сол и
пипер на вкус.
Сваряваме
пастата „ал денте“, изцеждаме я и докато е още топла смесваме със соса от
броколи и сервираме посипано с настърганото сирене Пекорино.
Преведено от книгата на Антонио Карлучо "Complete Italian Food"nk
Няма коментари:
Публикуване на коментар