неделя, февруари 05, 2012
Ребърца на скара
Необходими продукти:
1 до 1.5 кг. свински гърди / ребърца
За маринатата:
2 с.л. пчелен мед
2-3 с.л. доматено пюре
1 с.л. соев сос
4-5 скилидки чесън, счукани със сол
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
олио или зехтин на око
Приготвяне:
Подбираме необходимото ни количество свински гърди (около 1 - 1.5 кг) и предварително ги нарязваме по ребрата.
Разтапяме пчелният мед и след като се втечни към него прибавяме доматеното пюре и подправките. Разбъркваме добре. По желание към сместа можем да добавим радващо небцето количество бърбън. Ако няма да печем на дървени въглища, малко течен пушек добавя прекрасна нотка на опушено.
Заливаме ребърцата с маринатата, овалваме ги добре и оставяме да отлежат няколко часа.
Печем на добре загрята скара като от време на време обръщаме и заливаме или мажем с останалата марината.
Консумираме по показаният начин, а ако някой изпържи картофки ... още по-добре :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар