петък, октомври 23, 2009
Чоп шиш (Cop Sis)
Съставки:
Агеншко месо ; кълцано - количество по желание
Пипер (каба и/или капия)
1 бр. лук - нарязан на 6
сол;
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Подправяме парченцата агнешко със солта и черния пипер. Нанизваме ги на шишчета.
Нагряваме скарата. Поставяме шишчетата на скарата и печем от всяка страна за около 4-5 мин. Обръщаме от всяка страна.
Сервираме шишчетата с печени пиперки и лук. или в турски хляб.
Забележка:
Дървените шишчета се накисват във вода за да не се запалят.
Binnur's Turkish Cookbook
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар