неделя, октомври 18, 2009

Турски шиш кебап (Sis kebap)






Yields: 3 Servings

Съставки:
500 гр. Агнешко месо на средно големи парчета
50 мл. Прясно мляко (за маринатата)
3 с.л. зехтин екстра върджин (за маринатата)
1 бр. лук накълцан (за маринатата)
сол (за маринатата)
черен пипер (за маринатата)
3 бр. Домати нарязани на половинки
3 bunch Пипер (каба) на половинки, почистени от семето
1 бр. лук нарязан на осминки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Поливаме парчетата агнешко със смесената предварително марината и разбъркваме. Поставяме в стъклена купа. Покриваме съда със стреч фолио и оставяме в хладилник да отлежи поне 4 часа. Преди преготвяне оставяме на стайна температура за около час.

Нанизваме късовете агнешко на шишчета. Подготвяме 2 шиша за всяка порция. Загряваме барбекюто / грила. Поставяме шишовете на скарата заедно с пиперките, доманите (с вътрешната част надолу) и лука. печем шишовете от всички страни з около 10 минути.

Binnur Turkish Cookbook

1 коментар:

  1. Това ястие изглежда дота приятно, свежо и леко.Вече си представям как се събираме вечерно време на вилата ми с приятели или семейството пред скарата и барбекюто, разказваме вече отминали истории и се смеем хапвайки подобни ястия.Благодаря ви за статията. Според мен трябва да се яде месо задължително с видове зеленчуци, така е по леко на стомаха и по здравословно разбира се.Много ви благодаря за рецептата, но само бих сменила месото , да не е агнешко, че е доста силно и ароматно може би малко пилешко или свинско ще е по - добре.

    ОтговорИзтриване