500 гр. Мляно постно овнешко месо
100 гр. Лой от агнешка опашка фино накълцана
1 червена пиперка накълцана на ситно или 1 с.л. пиперково пюре.
1 връзка магданоз нарязан на ситно
1/2 ч.л. трошен червен пипер
Сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме съставките с ръка. Правим топка с размер на юмрук и го нанизваме на шиш. Оформяме го по шиша, за да се изтъни и да се удължи във форма и на дължина както е показано на снимката. Печем на скара. За гарнитура могат да се изпекат също така домати и зелен пипер.
Сервира се с плоски сирийски хлебчета.
Кебапа би бил по-добър на вкус, ако месото се приготви и остави да престои в хладилник за през нощта.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2005/07/adana-kebab.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар