петък, април 30, 2010

Дюнер кебап (Pilav Ustu Doner)




Продукти:
2 къса телешко филе по около 200 гр вссеки
200 гр средно едра телешка кайма
Сол
пипер

Добавяме солта и черния пипер към каймата. Омесваме и й придаваме овална форма, след което я поставяме  помежду 2те филета.

Завиваме във фолио и оставяме да престои в хладилник за през нощта. На следващие ден изваждаме от хладилника около 45 мин преди приготвянето. С нож накълцваме месото, след което пържим в тиган, като внимаваме да не го припържим.

Обикновено този дюнер се сервира в чиния с пилаф от ориз или булгур и горещ сос от азтопено масло и млян червен пипер.

Сандвич с дюнер (Ekmek Arasi Doner)



















Можете да сервирате дюнера в краешник от френска франзелка или плоска питка (пиде/сирийска питка) с накълцан лук, кисели краставички, резенчета домат, салата - маруля.

Б.пр. Ако сте забелязали рецептата за Ишкендер кебап е същата по отношение на приготвянето на месото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар