събота, май 01, 2010

Средиземноморска паста




Продукти:

    • 500 г. паста пенне (penne)
    • 2 лука - едро накълцани
    • 2 тиквички - едро накълцани
    • 2 червени пиперки - едро накълцани
    • 2 зелени пиперки - едро накълцани
    • 2 патладжана - едро накълцани на кубчета
    • 600 g домати рома от консерва - накълцани
    • 3 с.л. подправки "Herbs de Provence"
    • 200 мл зехтин
    • сол
    • Чер пипер

    Загряваме тиган с малко зехтин на силен огън и пържим лука и пиперките за около 4 м. Прехвърляме ги в голяма купа. Добавяме мазнина и пържим  тиквичките отново за около 4 мин, след което ги отделяме при лука и пиперките. Правим същото с патладжана.
    Пълним до половина тенджера с вода, добавяме щипка сол, и капка зехтин и завираме. Докато чакаме водата да заври, връщаме зеленчуците в тигана, добавяме доматите и билките и го оставяме да поври за около 20 ммин.
    Когато водата заври  добавяме пастата и оставяме да се свари за около 11 мин, след което я изцеждаме. Добавяме пастата към зеленчуците и разбъркваме добре. При сервиране прехвърляме в подходяща купа и наръсваме с малко зехтин.


За 4 порции.

Pasted from <http://www.videojug.com/film/how-to-make-mediterranean-pasta>


Herbs de Provence

Традиционна билкова смеска комбинираща билки (подправки) често използвани в южна Франция. Използва се за подправяне на пиле, зеленчуци, месо
Съставки:
3 с.л. сух риган
3 с.л. суха чубрица
3 с.л. суха мента (джоджен)
1 с.л. сух босилек
1 с.л. сух розмарин
1/2 ч.л. суха салвия
1 ч.л.  сухо семе от копър


Няма коментари:

Публикуване на коментар