Продукти: | |
Загряваме тиган с малко зехтин на силен огън и пържим лука и пиперките за около 4 м. Прехвърляме ги в голяма купа. Добавяме мазнина и пържим тиквичките отново за около 4 мин, след което ги отделяме при лука и пиперките. Правим същото с патладжана. Пълним до половина тенджера с вода, добавяме щипка сол, и капка зехтин и завираме. Докато чакаме водата да заври, връщаме зеленчуците в тигана, добавяме доматите и билките и го оставяме да поври за около 20 ммин. Когато водата заври добавяме пастата и оставяме да се свари за около 11 мин, след което я изцеждаме. Добавяме пастата към зеленчуците и разбъркваме добре. При сервиране прехвърляме в подходяща купа и наръсваме с малко зехтин. |
За 4 порции.
Pasted from <http://www.videojug.com/film/how-to-make-mediterranean-pasta>
Herbs de Provence
Традиционна билкова смеска комбинираща билки (подправки) често използвани в южна Франция. Използва се за подправяне на пиле, зеленчуци, месо
Съставки:
3 с.л. сух риган
3 с.л. суха чубрица
3 с.л. суха мента (джоджен)
1 с.л. сух босилек
1 с.л. сух розмарин
1/2 ч.л. суха салвия
1 ч.л. сухо семе от копър
Няма коментари:
Публикуване на коментар