събота, ноември 20, 2010

Гратен с тиквички (Kabak Graten)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 3 маки тиквички

За пълнежа

  • 1/4 чаша сирене фета
  • 1 с.л смес от пресен копър и магданоз

За заливката

  • 1 ч.л масло
  • 1 с.л брашно
  • 100 мл топло мляко

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквичките, разрязваме ги на половина по дължина и издълбаваме семето с лъжица. Смесваме продуктите за пълнежа и го разпределяме по равно в тиквичките.

В маък съд разтапяме маслото, добавяме брашното и ги разбъркваме с дървена лъжиця. Бавно добавяме млякото и разбъркваме. Покриваме тиквичките с така приготвената заливка.

Нареждаме тиквичките в тава застлана с пергамент и печем в предварително нагрята до 190С фурна за около 25 минути, до придобиване на златист цвят.

Сервира се като предястие или като основно блюдо примерно с пилаф.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2006/12/turkish-style-zucchini-with-feta-cheese.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар