Необходими продукти:
- 3 маки тиквички
За пълнежа
- 1/4 чаша сирене фета
- 1 с.л смес от пресен копър и магданоз
За заливката
- 1 ч.л масло
- 1 с.л брашно
- 100 мл топло мляко
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, разрязваме ги на половина по дължина и издълбаваме семето с лъжица. Смесваме продуктите за пълнежа и го разпределяме по равно в тиквичките.
В маък съд разтапяме маслото, добавяме брашното и ги разбъркваме с дървена лъжиця. Бавно добавяме млякото и разбъркваме. Покриваме тиквичките с така приготвената заливка.
Нареждаме тиквичките в тава застлана с пергамент и печем в предварително нагрята до 190С фурна за около 25 минути, до придобиване на златист цвят.
Сервира се като предястие или като основно блюдо примерно с пилаф.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2006/12/turkish-style-zucchini-with-feta-cheese.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар