Необходими продукти:
- 1 средно голям патладжан обелен на ленти по дължина и нарязан на кубчета
- 1 тиквичка на кубчета
- 1 средно голям картоф, обелен и нарязан на ситни кубчета
- 1 пиперка, почистена от семето и накълцана
- 1/2 чаша олио
За млечния сос:
- 1/2 чаша кисело мляко
- 1-2 скилидки чесън счукан със сол
За доматен сос:
- 3 скилидки чесън, наситнен
- 1 2.л зехтин
- 6 с.л консервирани домати (на кубчета)
- 2 с.л консервирани смлени домати
- сол
Начин на приготвяне:
Накисваме патладжана в 2 чаши подсолена вода за около 20 минути, за да изтеглим горчивото. Изтискваме и подсушаваме. Мрждувременно смесваме съставките за доматения сос и готвим за десетина минути на среден огън, като внимаваме да не загори.
Пържим зеленчуците едни след други в олиото и попиваме излишното олио с хартиена салфетка. Изчакваме да се охлади и прехвърляме в блюдо. Сервираме с млечен или доматен сос или при желание и с двата.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/07/fried-mixed-vegetables-with-sauce.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар