събота, ноември 20, 2010

Пържени зеленчуци със сос (Karisik Sebze Kizartmasi)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 1 средно голям патладжан обелен на ленти по дължина и нарязан на кубчета
  • 1 тиквичка на кубчета
  • 1 средно голям картоф, обелен и нарязан на ситни кубчета
  • 1 пиперка, почистена от семето и накълцана
  • 1/2 чаша олио

За млечния сос:

  • 1/2 чаша кисело мляко
  • 1-2 скилидки чесън счукан със сол

За доматен сос:

  • 3 скилидки чесън, наситнен
  • 1 2.л зехтин
  • 6 с.л консервирани домати (на кубчета)
  • 2 с.л консервирани смлени домати
  • сол

Начин на приготвяне:

Накисваме патладжана в 2 чаши подсолена вода за около 20 минути, за да изтеглим горчивото. Изтискваме и подсушаваме. Мрждувременно смесваме съставките за доматения сос и готвим за десетина минути на среден огън, като внимаваме да не загори.

Пържим зеленчуците едни след други в олиото и попиваме излишното олио с хартиена салфетка. Изчакваме да се охлади и прехвърляме в блюдо. Сервираме с млечен или доматен сос или при желание и с двата.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/07/fried-mixed-vegetables-with-sauce.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар