сряда, ноември 17, 2010

Пържен патладжан със сирене (Peynirli Patlican Kizartmasi, Aegean Region)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 1 средно голям патладжан, обелен на ленти по дължина и нарязан на кръгове

За пълнежа:

  • 1 чаша сирене Халуми или Моцарела, настъргано
  • 1 с.л царевично нишесте
  • 1 ч.л гьозум
  • 1/4 чаша надробен копър
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

Накисваме патладжана в подсолена вода за около 20тина минути, след което изцеждаме и подсушаваме парчетата.

Смесваме съставките за пълнежа. Поставяме пълна лъжица от сместа върху парчето патладжан без да изравняваме , така че да остане скупчено върху него.

Пържим в предварително силно нагрят тиган, като изпържваме първо страната върху която сме поставили сместа на пълнежа, а след това и другата страна. Попиваме излишната мазнина на хартиена салфетка.

Сервираме горещо като предястие.

За 5 порции

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/12/fried-eggplant-with-cheese.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар