Необходими продукти:
- 1 средно голям патладжан, обелен на ленти по дължина и нарязан на кръгове
За пълнежа:
- 1 чаша сирене Халуми или Моцарела, настъргано
- 1 с.л царевично нишесте
- 1 ч.л гьозум
- 1/4 чаша надробен копър
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Накисваме патладжана в подсолена вода за около 20тина минути, след което изцеждаме и подсушаваме парчетата.
Смесваме съставките за пълнежа. Поставяме пълна лъжица от сместа върху парчето патладжан без да изравняваме , така че да остане скупчено върху него.
Пържим в предварително силно нагрят тиган, като изпържваме първо страната върху която сме поставили сместа на пълнежа, а след това и другата страна. Попиваме излишната мазнина на хартиена салфетка.
Сервираме горещо като предястие.
За 5 порции
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/12/fried-eggplant-with-cheese.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар