събота, ноември 20, 2010

Пастет от червен пипер (Zengin)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 2 червени пиперки
  • 1 средно голям лук
  • 5-6 с.л лимонов сок
  • 2 с.л зехтин
  • 1 с.л пиперково пюре

Начин на приготвяне:

Почистваме пиперките от дръжките и семето и го изпичаме във фурна или на скара. Задушаваме го за кратко и почистваме от кожите, след което нарязваме на дребно.

Надробяваме лука и го смачкваме със сол и пиперковата паста и разбъркваме с печения пипер, лимоновия сок и зехтина.

Сервираме с кебапи.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/05/red-pepper-spread.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар