Картофени банички (Patatesli Sigara Boregi)
Необходими продукти:
- 5 кори за баница
- 4 средно големи картова, сварени и смачкани на пюре
- 1 средно голям лук, нарязан на много тънки резенчета
- 1/4 чаша фета сирене, надробено
- 2 с.л масло
- 1/2 ч.л червен пипер
- Сол и черен пипер
- 1 жълтък
- нигела (черен кимион)
Начин на приготвяне:
Запържваме лука с маслото. Добавяме още топлите смачкани картови и останалите съставки за пънежа и смесваме
Слагаме 2 кори една върху друга, на кухненския плот. Разрязваме ги на 4 ленти. Слагаме малко от пълнежа в единия край на лентатакато оставяме малко място по краищата. Навиваме всяка лента по дължина, без да стягаме и с малко вода залепваме края на кората. Така навиваме всики кори, докато свършим пълнежа.
Застиламе дъното на тавата с пергамент и нареждаме бюрека с загънатата страна надолу. Намазваме горната стана с жълтък и наръсваме със семе от нигелла.
Печем в предварително нагрята до 200 С фурна, за 15 до 18 минути, докато придобият златист цвят.
Сервираме като предястие или основно ястие с турски чай.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/11/potato-cigarette-borek.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар