сряда, ноември 17, 2010

Картофени банички (Patatesli Sigara Boregi)

Картофени банички (Patatesli Sigara Boregi)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 5 кори за баница
  • 4 средно големи картова, сварени и смачкани на пюре
  • 1 средно голям лук, нарязан на много тънки резенчета
  • 1/4 чаша фета сирене, надробено
  • 2 с.л масло
  • 1/2 ч.л червен пипер
  • Сол и черен пипер
  • 1 жълтък
  • нигела (черен кимион)

Начин на приготвяне:

Запържваме лука с маслото. Добавяме още топлите смачкани картови и останалите съставки за пънежа и смесваме

Слагаме 2 кори една върху друга, на кухненския плот. Разрязваме ги на 4 ленти. Слагаме малко от пълнежа в единия край на лентатакато оставяме малко място по краищата. Навиваме всяка лента по дължина, без да стягаме и с малко вода залепваме края на кората. Така навиваме всики кори, докато свършим пълнежа.

Застиламе дъното на тавата с пергамент и нареждаме бюрека с загънатата страна надолу. Намазваме горната стана с жълтък и наръсваме със семе от нигелла.

Печем в предварително нагрята до 200 С фурна, за 15 до 18 минути, докато придобият златист цвят.

Сервираме като предястие или основно ястие с турски чай.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/11/potato-cigarette-borek.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар