Необходими продукти:
- 6-7 малки глави панджар направени на туршия (мариновани), подсушени и нарязани на кубчета.
- 1 с.л копър, надребнен
- 1 чаша кисело мляко
- 2 с.л зехтин
- 1/2 ч.л едът червен пипер
- Сол и пипер
Начин на приготвяне:
Пюрираме цвеклото и чесъна с блендер. Смесвама всички състави и поставяме в подходящ за сервиране съд. Сервираме с препечен хляб.
Забележка: ако желаем да използваме прясно цвекло, подрязваме главите и варим във вода до омекване. Изцеждаме, охлаждаме и обелваме преди да пасираме главите.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/12/beetroot-dip.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар