сряда, ноември 17, 2010

Разядка от панджар (Pancar Ezme)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 6-7 малки глави панджар направени на туршия (мариновани), подсушени и нарязани на кубчета.
  • 1 с.л копър, надребнен
  • 1 чаша кисело мляко
  • 2 с.л зехтин
  • 1/2 ч.л едът червен пипер
  • Сол и пипер

Начин на приготвяне:

Пюрираме цвеклото и чесъна с блендер. Смесвама всички състави и поставяме в подходящ за сервиране съд. Сервираме с препечен хляб.

Забележка: ако желаем да използваме прясно цвекло, подрязваме главите и варим във вода до омекване. Изцеждаме, охлаждаме и обелваме преди да пасираме главите.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/12/beetroot-dip.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар