сряда, ноември 17, 2010

Пържени калмари (Kalamar Tava)

clip_image001

Необходими продукти:

  • Около 350 гр замразени каламарени кръгчета
  • Сол
  • черен пипер
  • олио

За панировката:

  • 1/2 чаша бира
  • 5 с.л брашно

Начин на приготвяне:

Разтапяме калмарите и ги подсушаваме с хартиена кърпа. Посоляваме и подправяме с пипер на вкус. Междувременно разбираме панировката и потапяме калмарите в нея.

Нагряваме олиото и поставяме ринговете в тигана един по един като пържим за около минута. Попиваме излишната мазнина със салфетка и поднасяме горещи със сос таратор.

Забележка - препържването на калмарите ги стяга и прави гумени.

Турски сос Таратор за морски дарове (Tarator Sos)

  • 1/4 чаша орехи или кедрови ядки, смлени
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаша кисело мляко
  • 2 с.л зехтин
  • Сол и пипер

Съставките се смесват в купа. Подхожда много с пържени калмари и миди.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2008/02/turkish-style-fried-calamari.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар