Необходими продукти:
- Около 350 гр замразени каламарени кръгчета
- Сол
- черен пипер
- олио
За панировката:
- 1/2 чаша бира
- 5 с.л брашно
Начин на приготвяне:
Разтапяме калмарите и ги подсушаваме с хартиена кърпа. Посоляваме и подправяме с пипер на вкус. Междувременно разбираме панировката и потапяме калмарите в нея.
Нагряваме олиото и поставяме ринговете в тигана един по един като пържим за около минута. Попиваме излишната мазнина със салфетка и поднасяме горещи със сос таратор.
Забележка - препържването на калмарите ги стяга и прави гумени.
Турски сос Таратор за морски дарове (Tarator Sos)
- 1/4 чаша орехи или кедрови ядки, смлени
- 2 скилидки чесън
- 1 чаша кисело мляко
- 2 с.л зехтин
- Сол и пипер
Съставките се смесват в купа. Подхожда много с пържени калмари и миди.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2008/02/turkish-style-fried-calamari.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар