Необходими продукти:
- 1 голям патладжан
- 2 пиперки разрязани на половина почистени от семето
- 2 големи домата
- 3 скилидки чесън счукани със сол
- 3 с.л зехтин
- 2 с.л лимонов сок или оцет
- 1/4 чаша магданоз фино накълцан
- Сил и пипер
Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжана, пиперките и доматите разрязани на половинки във фурната или на скара. Обелваме патладжана и пиперките от кожичките, нарязваме ги на дребно и ги изцеждаме. Междувременно обелваме доматите поставяме ги заедно с чесъна в тиган и ги запържваме до сгъстяване.
Смесваме патладжана, пиперката, доматите, зеехтина, оцета и солта в купа. Прехвърляме в подходящ за сервиране съд, наръсваме с магданоз и сервираме с препечен хляб като предястие или гарнитура към кебап.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/07/roasted-eggplant-green-pepper-dip.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар