събота, ноември 20, 2010

Разядка от Печен патладжан, пиперка и домати (Lutuka, From the Thrace Region)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 1 голям патладжан
  • 2 пиперки разрязани на половина почистени от семето
  • 2 големи домата
  • 3 скилидки чесън счукани със сол
  • 3 с.л зехтин
  • 2 с.л лимонов сок или оцет
  • 1/4 чаша магданоз фино накълцан
  • Сил и пипер

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжана, пиперките и доматите разрязани на половинки във фурната или на скара. Обелваме патладжана и пиперките от кожичките, нарязваме ги на дребно и ги изцеждаме. Междувременно обелваме доматите поставяме ги заедно с чесъна в тиган и ги запържваме до сгъстяване.

Смесваме патладжана, пиперката, доматите, зеехтина, оцета и солта в купа. Прехвърляме в подходящ за сервиране съд, наръсваме с магданоз и сервираме с препечен хляб като предястие или гарнитура към кебап.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2007/07/roasted-eggplant-green-pepper-dip.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар