неделя, август 01, 2010

Печен патладжан с кайма и кисело мляко (ALİ NAZİK)























Продукти:

  • 2 патладжана
  • 2 с.л. олио
  • 1 лук (надробен)
  • 225 гр телешка кайма
  • 1 чаша кисело мляко
  • 2 скилидки чесън (смачкани)
  • 1/4 връзка магданоз (надробен)
  • Черен пипер и сол

За заливката
  • 1 чаша кисело мляко
  • 2 скилидки чесън смачкан
  • Сол

Надупчваме патладжана с вилица и го печем до омекване, след което оставяме да се охлади. Обелваме кората и  оставяме месото на патладжана в цедка за около 20 мин да се изцеди от сока, след което го нарязваме на фини парчета.

В средно голям тиган, запържваме каймата с 2 с.л. олио на средно силен огън. Когато телешкото започне да омеква добавяме лука и оставяме за още около 5 минути, след което  гасим котлона и добавяме и черния пипер и солта. Междувременно в подходящ съд смесваме киселото мляко, чесъна и солта и разбъркваме докато стане равномерна смес.

Сервираме като в подходящ съд, първо сипваме патладжана, добавяме върху него запържената кайма и заливаме с киселото мляко. Украсяваме с накълцания магданоз.

За 4 порции.



Няма коментари:

Публикуване на коментар