Продукти:
- 2 патладжана
- 2 с.л. олио
- 1 лук (надробен)
- 225 гр телешка кайма
- 1 чаша кисело мляко
- 2 скилидки чесън (смачкани)
- 1/4 връзка магданоз (надробен)
- Черен пипер и сол
За заливката
- 1 чаша кисело мляко
- 2 скилидки чесън смачкан
- Сол
Надупчваме патладжана с вилица и го печем до омекване, след което оставяме да се охлади. Обелваме кората и оставяме месото на патладжана в цедка за около 20 мин да се изцеди от сока, след което го нарязваме на фини парчета.
В средно голям тиган, запържваме каймата с 2 с.л. олио на средно силен огън. Когато телешкото започне да омеква добавяме лука и оставяме за още около 5 минути, след което гасим котлона и добавяме и черния пипер и солта. Междувременно в подходящ съд смесваме киселото мляко, чесъна и солта и разбъркваме докато стане равномерна смес.
Сервираме като в подходящ съд, първо сипваме патладжана, добавяме върху него запържената кайма и заливаме с киселото мляко. Украсяваме с накълцания магданоз.
За 4 порции.
Pasted from <http://myturkishkitchen.blogspot.com/search/label/Beef>
Няма коментари:
Публикуване на коментар