Продукти:
- 4 големи картофа
- 1 връзка магданоз
- 2 листа червено зеле
- 1 малка глава лук
- 1 връзка пресен лук
- 1 средно голяма краставица
- 1 ч.л. сумак
- 1 ч.л. босилек
- Сок от 1 лимон
- 3 ч.л. зехтин
- Сол и пипер.
Измиваме картофите и ги сваряваме до омекване. Междувременно нарязваме лука на тънки шайби, надробяваме магданоза, зелето и пресния лук. Когато картофите изстинат, ги обелваме и нарязваме на кубчета. Смесваме всички съставки и сме готови с мезето.
Pasted from <http://myturkishkitchen.blogspot.com/search/label/Salad>
Друг вариант на картофената салата, който също е много добър е към класическите съставки от картофи, лук, магданоз, лимонов сок и зехтин, да се добави надробени на кубчета домати и средно лют червен пипер (в Турция използват т.нар "Пул Бибер", който не е толкова лют колкото българския и самия пипер не са стрити сушени люти чушлета, а е по скоро влажен и доколкото минал процес на лека ферментация, което му придава коренно различен вкус)
Няма коментари:
Публикуване на коментар