Продукти:
- 1 чаша сурова зелена леща
- 1/2 чаша ориз
- 1 голяма глава лук
- 1 връзка зелен лук (надробен)
- 1 морков (настърган)
- 2-3 с.л. накълцан свеж копър
- 3-4 с.л. надробен свеж джоджен
- 1/2 с.л. сумак
- 4 с.л. зехтин
- Сок от 1 лимон
- 1/2 ч.л. чер пипер
- Сол
Сваряваме лещата на среден огън изцеждаме я от водата и оставяме настрани. Поставяме ориза в средно голям съд, заливаме го с 3.4 чаша вряща вода, похлюпваме го и го варим на слаб огън. Когато е готов, смесваме ориза с лещата в подходяща съдина.
Междувременно нарязваме лука на тънки филийки / полумесеци и го сотираме за десетина минути в зехтина на среден оръг, след което добавяме настъргания морков и задушаваме за още 10 минути. Когато са готови смесваме ги с лещата и ориза.
Освен тях добавяме, зеления лук, ментата и/или копъра, сумака, лимоновия сок, черния пипери солта и разбъркваме.
Pasted from <http://myturkishkitchen.blogspot.com/search/label/Salad>
Няма коментари:
Публикуване на коментар