понеделник, август 02, 2010

Салата с патладжан (PATLICAN SALATASI)




















Продукти:
  • 4 малки патладжана
  • 2 червени пиперки
  • 1 червен лук (нарязан на фини филийки)
  • 1 домата (на кубчета)
  • 1 връзка магданоз
  • 3 с.л. пресен гьозум (мента)
  • 1 краставица (на кубчета)
  • 3 с.л. зехтин - екстра върджин
  • Сок от 1 лемон
  • Сол

Надупчваме патладжана с вилица и печем заедно с пиперките, докато омекнат. Вадим ги от фурната и ги оставяме да се охладят, след което обелваме от коричките, а патладжана оставяме за 20 мин да се отцеди от соковете. Накълцваме патладжана и пиперката. Поставяме всички продукти в подходящ за размесване съд и ги разбъркваме леко. Овкусяваме със зехтина и солта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар