Продукти:
- 4 малки патладжана
- 2 червени пиперки
- 1 червен лук (нарязан на фини филийки)
- 1 домата (на кубчета)
- 1 връзка магданоз
- 3 с.л. пресен гьозум (мента)
- 1 краставица (на кубчета)
- 3 с.л. зехтин - екстра върджин
- Сок от 1 лемон
- Сол
Надупчваме патладжана с вилица и печем заедно с пиперките, докато омекнат. Вадим ги от фурната и ги оставяме да се охладят, след което обелваме от коричките, а патладжана оставяме за 20 мин да се отцеди от соковете. Накълцваме патладжана и пиперката. Поставяме всички продукти в подходящ за размесване съд и ги разбъркваме леко. Овкусяваме със зехтина и солта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар