понеделник, август 02, 2010

Късър (KISIR)





















Продукти:

  • 1 и 1/2 чаши булгур (средно едър  - салатет булгур)
  • 1 чаша гореща вода
  • 1 ч.л. пиперково пюре
  • 2 ч.л. доматено пюре
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка зелен лук
  • 10 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сироп от нар
  • 1/2 чаша зехтин
  • Сок от 2 лимона
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • Сол на вкис
















Заливаме булгура с горещата вода и похлюваме съда. Оставяме го за известно време да абсорбира водата. Междувременно надробяваме зеления лук и магданоза. Когато сме готови, вземаме булгура, добавяме доматеното и пиперковото пюре, наровия оцет, лимоновия сок, зехтина, черния пипер и солта. Смесваме добре и тогава добавяме надробения лук, магданоза и чесъна. Разбъркваме отново и е готово за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар