Продукти:
- 1 и 1/2 чаши булгур (средно едър - салатет булгур)
- 1 чаша гореща вода
- 1 ч.л. пиперково пюре
- 2 ч.л. доматено пюре
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка зелен лук
- 10 скилидки чесън
- 1 ч.л. сироп от нар
- 1/2 чаша зехтин
- Сок от 2 лимона
- 1/2 ч.л. черен пипер
- Сол на вкис
Заливаме булгура с горещата вода и похлюваме съда. Оставяме го за известно време да абсорбира водата. Междувременно надробяваме зеления лук и магданоза. Когато сме готови, вземаме булгура, добавяме доматеното и пиперковото пюре, наровия оцет, лимоновия сок, зехтина, черния пипер и солта. Смесваме добре и тогава добавяме надробения лук, магданоза и чесъна. Разбъркваме отново и е готово за консумация.
Pasted from <http://myturkishkitchen.blogspot.com/search/label/Salad>
Няма коментари:
Публикуване на коментар