Ястието се сервира студено или топло като самостоятелно блюдо или като гарнитура за месо.
Продукти:
- 2 големи патладжана
- 1 голяма глава лук надробена
- 1 свежа зелена пиперка
- 4 домата (обелени и нарязани на кубчета
- 1/2 с.л. доматено пюре
- 4 с.л. зехтин
- Сол
Надупчваме патладжаните с вилица и ги печем докато омекнат, след което ги оставяме да изстинат, обелваме кората им и ги оставяме да се отцедат за около 20 мин от течността, която пускат. Нарязваме ги на ситно.
В голям тиган нагряваме зехтин до средна температура. Добавяме лука, надробената пиперка и ги задушаваме за около 10 мин. След това добавяме и доматите и доматеното пюре, и готвим сместа за още 10 мин. Накрая добавяме патладжана и разбъркваме. Намаляме котлона на слабо и оставяме да къкри за 10 мин. След изгасяне на огъня, посоляваме и разбъркваме.
Pasted from <http://myturkishkitchen.blogspot.com/search/label/Salad>
Няма коментари:
Публикуване на коментар