Необходими продукти:
- 1 средно голям патладжан, нарязан на филии
- 1 ч.л. Сол + 2 чаши вода
- 1/2 чаша олио
- 2 с.л. Зехтин
- 1 зелена пиперка, почистена от семето и надробена на едро
- 1 червена пиперка, също почистена и надробена
- 1 голям лук, нарязан на шайби
- 4-5 големи гъби, надробени
- 2 големи домата, обелени и нарязани на кубчета
- 2 скилидки чесън, накълцан
- 2 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Оцет
- 1 щипка захар
- Сол и пипер
Задушаваме лука и пиперките за около 10 минути в тиган. Добавяме гъбите за още около 5 минути и като внимаваме да не припържим и сваляме от огъня.
Междувременно, оставяме съставките за соса в подходящ съд и ги слагаме на огъня да къкрят за околo 15-тина минути.
Пържим патладжана от двете страни, докато добие златист цвят, след което го поставяме на хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина. Поставяме го върху останалите зеленчуци и заливаме с доматения сос. Готвим за още десетина минути на умерена температура, изключваме огъня и оставяме ястието да се охлади.
Поставяме внимателно в чиния за сервиране и наръсваме със ситно накълцан магданоз. Сервираме на стайна температура или охладено.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2009/07/fried-vegetables-in-tomato-sauce.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар