сряда, октомври 27, 2010

Печени червени пиперки с чесън (Sarimsakli Kozlenmis Kirmizi Biber)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 2-3 червени пиперки

За соса:

  • 2-3 скилидки чесън смачкани със сол
  • 1 с.л. Ябълков оцет
  • 4 с.л. Зехтин

Изрязваме дръжките на пиперките, а самите пиперки разрязваме на 2 половини и почистваме от семето. Включваме фурната да пече само отготе и я нагряваме. Поставяме половинките пиперки с външната страна нагоре и печем за около 15 минути, след което задушаваме в найлонова торба за няколко минути и почистваме от кожата.

Нарязваме пиперките на големи парченца и аранжираме в блюдо за сервиране. Разбъркваме съставките за соса и заливаме пипера. Наръсваме с фино накълцан магданоз.

Сервира се с риба, месо, пиле, паста като предястие или салата.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2009/07/roasted-red-peppers-with-garlic.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар