Необходими продукти:
- 2-3 червени пиперки
За соса:
- 2-3 скилидки чесън смачкани със сол
- 1 с.л. Ябълков оцет
- 4 с.л. Зехтин
Изрязваме дръжките на пиперките, а самите пиперки разрязваме на 2 половини и почистваме от семето. Включваме фурната да пече само отготе и я нагряваме. Поставяме половинките пиперки с външната страна нагоре и печем за около 15 минути, след което задушаваме в найлонова торба за няколко минути и почистваме от кожата.
Нарязваме пиперките на големи парченца и аранжираме в блюдо за сервиране. Разбъркваме съставките за соса и заливаме пипера. Наръсваме с фино накълцан магданоз.
Сервира се с риба, месо, пиле, паста като предястие или салата.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2009/07/roasted-red-peppers-with-garlic.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар