сряда, октомври 27, 2010

Пастет от моркови и маслини (Havuclu Zeytinli Mucver)

 

clip_image001

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма тиквичка, настъргана
  • 1 средно голям морков, обелен и настърган
  • 2 прясни стръка зелен лук, надробен
  • 1/2 чаша магданоз, надробен
  • 1/2 чаша пресен копър, надробен
  • 3 с.л. Брашно
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 щипка сол
  • 1 яйце
  • 8-10 черни маслини без семки
  • 1/2 чаша олио за пърженето

Изтискваме с ръка настърганите тиквички и морков, докато си пуснат водата. Добавяме съставките с изключение на маслините, като слагаме яйцето последно, тъй като разводнява сместа и разбъркваме с дървена лъжица.

Слагаме окол 1 пръст олио в тигана и когато се загрее, вземаме от сместа бука околкото я лъжица, слагаме масина в средата и овалваме, за да се получи топче, след което пържим до златисто. Когато се изпържат поставяме парченцата върху хартиена салфетка, за да се попие излишната мазнина.

Сервираме докато е още топло, залято със сос от кисело мляко и чесън

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2008/12/carrot-pate-with-black-olives.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар