Необходими продукти:
- 1 средно голяма тиквичка, настъргана
- 1 средно голям морков, обелен и настърган
- 2 прясни стръка зелен лук, надробен
- 1/2 чаша магданоз, надробен
- 1/2 чаша пресен копър, надробен
- 3 с.л. Брашно
- 1-2 скилидки чесън
- 1 щипка сол
- 1 яйце
- 8-10 черни маслини без семки
- 1/2 чаша олио за пърженето
Изтискваме с ръка настърганите тиквички и морков, докато си пуснат водата. Добавяме съставките с изключение на маслините, като слагаме яйцето последно, тъй като разводнява сместа и разбъркваме с дървена лъжица.
Слагаме окол 1 пръст олио в тигана и когато се загрее, вземаме от сместа бука околкото я лъжица, слагаме масина в средата и овалваме, за да се получи топче, след което пържим до златисто. Когато се изпържат поставяме парченцата върху хартиена салфетка, за да се попие излишната мазнина.
Сервираме докато е още топло, залято със сос от кисело мляко и чесън
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2008/12/carrot-pate-with-black-olives.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар