понеделник, октомври 25, 2010

Пържени зелени пиперки с доматен сос (Domates Soslu Biber Kızartması)

 

clip_image001

Необходими продукти:

- 4 пиперки

- ½ чаша олио

За соса:

- 2 големи домата, обелени и нарязани на кубчета

- 2-3 скилидки чесън, накълцан на ситно

- 50 мл. Зехтин

- ½ с.л. счукан черен пипер

- сол

Начин на приготвяне:

Нагряваме олиото в средно голям тиган и пържим пиперките от всички страни, докато придобият златист цвят. След изпържване оставяме на хартиена кърпа да се изцедят и охладят. Обелваме пипера от ципите и почистваме от семето.

Смесваме продуктите за доматения сос в подходящ съд и готвим за около 10 мин на средно силен огън, като внимаваме да не загори. Поставяме пиперките в чиния за сервиране, заливаме ги с доматения сос и оставяме в хладилника. Сервираме на стайна температура или охладени.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2009/12/fried-green-pepper-with-tomato-sauce.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар