Необходими продукти:
- 4 пиперки
- ½ чаша олио
За соса:
- 2 големи домата, обелени и нарязани на кубчета
- 2-3 скилидки чесън, накълцан на ситно
- 50 мл. Зехтин
- ½ с.л. счукан черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Нагряваме олиото в средно голям тиган и пържим пиперките от всички страни, докато придобият златист цвят. След изпържване оставяме на хартиена кърпа да се изцедят и охладят. Обелваме пипера от ципите и почистваме от семето.
Смесваме продуктите за доматения сос в подходящ съд и готвим за около 10 мин на средно силен огън, като внимаваме да не загори. Поставяме пиперките в чиния за сервиране, заливаме ги с доматения сос и оставяме в хладилника. Сервираме на стайна температура или охладени.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2009/12/fried-green-pepper-with-tomato-sauce.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар