събота, октомври 30, 2010

Пастет от спанак (Ispanak Ezme)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 100 гр спанак - предварително измит, подсушен и пасиран
  • 1/4 чаша орехи, едро смляни
  • 1-2 скилидки чесън, смачкани със сол
  • 2/3 чаши кисело мляко
  • 1.2 ч.л. Едър червен пипер
  • Сол и черен пипер

За украса:

  • 1 средно голяма глава лук, нарязана и запържена в 1 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне:

Смесваме съставките в купа и прехвърляме сместа в подходящ за сервиране съд. Поръсваме с лука и сервираме с препечени филийки.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2008/12/spinach-dip.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар