сряда, октомври 27, 2010

Домати пълнени с патладжан (Patlıcanlı Domates Dolması)*

clip_image001
Необходими продукти:
  • 4 големи домата
За пълнежа:
  • 1 глава лук, нарязана на фини шайби
  • 1 скилидка чесън, наситнена
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 патладжан, обелен, надробен на кубчета, и изкиснат в солена вода за около 15 минути
  • 2 с.л. Магданоз, надробен
  • 1 с.л. Босилек, надробен
  • 1/3 чаша сирене фета (дунавия) на кубчета
  • 1/2 филия сух хляб без кората
  • 1 яйце разбито
  • 1/2 ч.л. Риган
  • 1/2 ч.л. Едър червен пипер
  • Сол
  • Пипер
Изрязваме калпачетата на доматите с малък нож и изрязваме вътрешността им с лъжичка, след което я наситняваме и заделяме настрани.
Задушаваме лука със зехтина, прибавяме чесъна и като започне да ухае сипваме в съда доматения сос и патладжана. Задушаваме за още около 10 минути на среден огън и изключваме. Добавяме останалите съставки и разбъркваме. Поставяме пълнежа в издълбаните вече домати.
Загряваме фурната до 200 градуса и печем пълнените домати в намазнена тава за около 30 минути.
Чудесно предястие :)
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2009/05/stuffed-tomato-with-eggplant.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар