Необходими продукти:
- 250 гр скариди, сварени, почистени от черупката и вената
- 1 с.л масло
- 1 средно голяма глава лук, нарязан
- 1 пиперка, накълцана на кубчета
- 2 скилидки чесън, надробени
- 1 голям домат, на кубчета
- Едър червен пипер
- Сол, черен пипер
- 1 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука с маслото и солта за 3-4 минути. Добавяме пиперката, и готвим още 3-4 минути на среден огън. Следва чесъна, а когато започне да пуска аромата си смесваме с кубчетата домати и скаридите. Готвим докато доматите поомекнат.
След като доматите омекнат прехвърляме смета в гювее, овкусяваме с червения и черния пипер и наръсваме със зехтина. Запичаме във фурна за 5-6 минути и серираме докато е горещо.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2008/06/oven-shrimp.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар