събота, октомври 30, 2010

Скариди на фурна (Firinda Karides)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 250 гр скариди, сварени, почистени от черупката и вената
  • 1 с.л масло
  • 1 средно голяма глава лук, нарязан
  • 1 пиперка, накълцана на кубчета
  • 2 скилидки чесън, надробени
  • 1 голям домат, на кубчета
  • Едър червен пипер
  • Сол, черен пипер
  • 1 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне:

Задушаваме лука с маслото и солта за 3-4 минути. Добавяме пиперката, и готвим още 3-4 минути на среден огън. Следва чесъна, а когато започне да пуска аромата си смесваме с кубчетата домати и скаридите. Готвим докато доматите поомекнат.

След като доматите омекнат прехвърляме смета в гювее, овкусяваме с червения и черния пипер и наръсваме със зехтина. Запичаме във фурна за 5-6 минути и серираме докато е горещо.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2008/06/oven-shrimp.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар