понеделник, октомври 25, 2010

Турски бюрек с пастърма (Paçanga Böreği)

clip_image001

Необходими продукти

- 4 кори за баница

За пълнежа:

- 150 гр. Пастърма – нарязана на филийки, (предварително премахваме пастата с която е била кайзерована пастърмата), накъсана на средно големи парченца

- 1 с.л. масло

- 1 среден домат, обелен, с премахнати семена и нарязан на малки кубчета

- ¼ чаша кашкавал или моцарела, настъргани

- сол и пипер

За глазурата:

- жълтък от 1 яйце

Начин на приготвяне:

Запържваме пастърмата с домата и маслото на слаб до среден огън за около 3 мин. Подправяме със солта и пипера.

Поставяме 2 кори една върху друга на плота. Срязваме корите на 3 ленти по дължина. Поставяме малко от плънката в долния край на лентата, и наръсваме с малко сирене. Първо загръщаме краищата на кората навътре, а след това я навиваме. Навлажняваме отворения край във вода и го затваряме. (виж снимката)

Поставяме пергамент (хартия за печене) на дъното на тавата и поставяме ролките бьорек с отворения край надолу. Намазваме с яйце.

Нагряваме фурната до около 200 градуса и печем 15 до 18 минути токато бьорека се зачерви.

По желание, бьорека може да се изпържи на средно силен огън. Готовия бьорек поставяме на хартиена кърпа да се отцеди от излишната мазнина.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2009/12/turkish-pastrami-borek.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар