Необходими продукти:
- 1 консерва нахут ( 540 мл) изплакнат и обелен от шлюпките
- 1/4 чаша зехтин
- 2 и 1.2 с.л. Лимонов сок
- 3.4 ч.л. Канела
- 1/2 ч.л. Сол
- 3 с.л. Кедрови ядки, леко запечени
- 2 с.л. Стафиди, накиснати предварително във вода за около 20 мин. И подсушени
Смесваме нахута, зехтина, лимоновия сок, канелата, солта и разбиваме с пасатор, докато получим гладка консистенция. Добавяме кедровите ядки, стафидите, разбъркваме ги и посипваме крема с тях. Аранжираме в подходяща чиния и сервираме.
*Ястието се сервира като разядка със малки препечени филийки.
** За да се обели от кожите, нахута се накисва във вода за около 5-10 мин, след което внимателно се разтрива с ръка, докато все още е във водата.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2008/12/turkish-chickpea-dip.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар