понеделник, октомври 25, 2010

Турски сос (разядка) от червени пиперки (Kırmızı Biber Ezmesi)

 

clip_image001

Необходими продукти:

  • 1 червена пиперка, печена, обелена и надробена на ситно
  • ½ чаша кисело мляко
  • ¾ с.л. паприка
  • ¼ с.л. люто пиперково пюре
  • 1-2 скилидки чесън смачкани със сол
  • 1 с.л. зехтин
  • Сол
  • 1 с.л. орехи натрошени.

Начин на приготвяне:

Смесваме всички съставки в купа, наръсваме с трошените орехи и сервираме с пиде или филийки хляб.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2009/12/turkish-red-pepper-dip.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар