Необходими продукти:
- 4 зелени пиперки
- ½ чаша олио
За млечния сос:
- 1 чаша кисело мляко
- 2 – 3 скилидки чесън смачкани с щипка сол
Начин на приготвяне:
Поставяме олиото в средно голям тиган и загряваме. Пържим пиперките от двете страни докато придобият златисто кафяв цвят. След като пиперките са готови, ги оставяме да се охладят върху хартиена салфетка и когато това стане възможно ги обелваме от кожата и почистваме от семето.
Поставяме така приготвените пиперки в подходящо за сервиране блюдо и заливаме с млечния сос. Сервира се на стайна температура или охладено в хладилник, като предястие.
Pasted from <http://english.turkishcookbook.com/2010/05/fried-green-pepper-with-yogurt-sauce.html>
Няма коментари:
Публикуване на коментар