понеделник, октомври 25, 2010

Печени зелени пиперки с млечен сос (Yogurtlu Biber Kizartmasi)

 

clip_image001

Необходими продукти:

  • 4 зелени пиперки
  • ½ чаша олио

За млечния сос:

- 1 чаша кисело мляко

- 2 – 3 скилидки чесън смачкани с щипка сол

Начин на приготвяне:

Поставяме олиото в средно голям тиган и загряваме. Пържим пиперките от двете страни докато придобият златисто кафяв цвят. След като пиперките са готови, ги оставяме да се охладят върху хартиена салфетка и когато това стане възможно ги обелваме от кожата и почистваме от семето.

Поставяме така приготвените пиперки в подходящо за сервиране блюдо и заливаме с млечния сос. Сервира се на стайна температура или охладено в хладилник, като предястие.

Pasted from <http://english.turkishcookbook.com/2010/05/fried-green-pepper-with-yogurt-sauce.html>

Няма коментари:

Публикуване на коментар