събота, октомври 30, 2010

Зелен боб с орехи (Malohta, Black Sea region)

clip_image001

Необходими продукти:

  • 200 гр зелен боб измит и подрязан в краищата
  • 2-3 с.л лимонов сок
  • 1 с.л зехтин
  • 1/3 чаша орехи, смлени
  • 1 скилидка чесън, смачкана със сол
  • 1/2 ч.л червен пипер, едър
  • 1 щипка кориандър
  • Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрязваме шушулките на по 2 или 3 парчета, в зависимост от това колко са дълги и ги сваряваме в подсолена вода докато омекнат. Изцеждаме ги, заливаме със сместа от лимоновия сок и зехтина и разбъркваме.

Междувременно размесваме орехите с чесъна, червения пипер, кориандъра, солта и черния пипер. Разбъркваме с боба и оставяме да престои в хладилника поне 4 часа преди сервиране да поеме.

Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2008/07/green-beans-with-walnuts.php>

Няма коментари:

Публикуване на коментар