Продукти:
- 1 голям патладжан – изпечен
- 2-3 с.л зехтин
- Яйца
- Сол
- Черен пипер
Чеснов сос с масло:
- 1-2 скилидки чесън разбити със сол
- 1 с.л масло
Продукти:
Размачкваме печения патладжан и задушаваме със зехтин за около 3-4 минути на слаб огън. С бъркалката разделяме патладжана така че по средата да се отвори място за яйцето. Изсипваме яйцето в центъра и захлюпваме с капак. Когато яйцето се изпържи сваляме от огъня, като внимаваме жълтъка да остане малко суров.
Междувременно с друга съдина разтапяме маслото и прибавяме към него чесъна. Когато започне да ври го поръсваме с червен пипер на люспи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар