събота, юни 23, 2012

Яйца с печен патладжан (Baba Kannuç - Diyarbakir)

 

clip_image001

Продукти:

  • 1 голям патладжан – изпечен
  • 2-3 с.л зехтин
  • Яйца
  • Сол
  • Черен пипер

Чеснов сос с масло:

  • 1-2 скилидки чесън разбити със сол
  • 1 с.л масло

Продукти:

Размачкваме печения патладжан и задушаваме със зехтин за около 3-4 минути на слаб огън. С бъркалката разделяме патладжана така че по средата да се отвори място за яйцето. Изсипваме яйцето в центъра и захлюпваме с капак. Когато яйцето се изпържи сваляме от огъня, като внимаваме жълтъка да остане малко суров.

Междувременно с друга съдина разтапяме маслото и прибавяме към него чесъна. Когато започне да ври го поръсваме с червен пипер на люспи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар