Продукти:
- 3 средно големи моркова, обелени и надробени
- 1 малък лук
- 1-2 скилидки чесън надробен
- 50 мл зехтин (използваме половината за готвенето и половината за накрая)
- 2-3 с.л ориз, изплакнат
- 1 ч.л лимонов сок
- Сок от половин портокал
- 3/4 чаша вода
- Сол
- черен пипер
Приготвяне:
Задушаваме лука в зехтина в средно голям съд. ДОбавяме чесъна и когато започне да изпуска аромата си, прибавяме морковите, солта и пипера. Задушаваме за още 1-2 минути, след което прибавяме и другите съставки и похлюпваме. Готвим до омекване на ориза на средно слаб огън.
След като ориза омекне оставяме ястието да се охлади, след което го прехвърляме в подходяща за сервиране чиния. Заливаме с останалия зехтин и поръсваме с малко надробен магданоз. Сервираме на стайна температура или охладено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар