
Продукти:
- 2 паста – фарфалони или друга достатъчна за 2 порции
- 1 с.л студено пресован зехтин
- приблизително 300 гр средно едра телешка кайма
- 1 глава лук, надробен
- 1 голям домат обелен и нарязан на кубчета
- 1 с.л зехтин
- Сол
- черен пипер
- 1/2 чаша кисело мляко на стайна температура
- 2 скилидки чесън смачкани със сол
- Сос червен пипер:
- 1 с.л масло
- Червен пипер – сладък
- Червен пипер – лют
Сваряваме пастата в подсолена вода като следваме инструкциите написани на пакета, след което изцеждаме. Наръсваме така сварената паста със зехтин и посоляваме.
Докато варим пастата, задушаваме лука за 2-3 минути на среден огън. Добавяме каймата, солта и пипера и готвим на среден огън докато течността се изпари като бъркаме постоянно. Накрая добавяме и доматите и готвим още малко докато омекнат.
Поставяме пастата в чиния за сервиране. Изсипваме върху нея сместа от телешко с домати. Смесваме и заливаме със соса от кисело мляко и чесън. Накрая правим запръжка от масото и червения пипер и заливаме с нея.
Няма коментари:
Публикуване на коментар