събота, юни 23, 2012

Паста с телешко и домати (Kiymali-Domatesli Makarna)

 
clip_image001
Продукти:
  • 2 паста – фарфалони или друга достатъчна за 2 порции
  • 1 с.л студено пресован зехтин
  • приблизително 300 гр средно едра телешка кайма
  • 1 глава лук, надробен
  • 1 голям домат обелен и нарязан на кубчета
  • 1 с.л зехтин
  • Сол
  • черен пипер
Сос от кисело мляко и чесън
  • 1/2 чаша кисело мляко на стайна температура
  • 2 скилидки чесън смачкани със сол
  • Сос червен пипер:
  • 1 с.л масло
  • Червен пипер – сладък
  • Червен пипер – лют
Приготвяне:
Сваряваме пастата в подсолена вода като следваме инструкциите написани на пакета, след което изцеждаме. Наръсваме така сварената паста със зехтин и посоляваме.
Докато варим пастата, задушаваме лука за 2-3 минути на среден огън. Добавяме каймата, солта и пипера и готвим на среден огън докато течността се изпари като бъркаме постоянно. Накрая добавяме и доматите и готвим още малко докато омекнат.
Поставяме пастата в чиния за сервиране. Изсипваме върху нея сместа от телешко с домати. Смесваме и заливаме със соса от кисело мляко и чесън. Накрая правим запръжка от масото и червения пипер и заливаме с нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар