Продукти:
- около 200 гр филе от треска или друга риба
- 2-3 с.л брашно
- 1 чаша нахут от консерва – изплакнат и изцеден
- 2 домари обелени и надробени на кубчета
- 1 ч.л пюре червен пипер
- 1 средна глава лук надробена
- 2-3 с.л + 2-3 с.л + 1/4 чаша зехтин
- 1/4 чаша вода
- 1 ч.л кимион
- 1 дафинов лист
- 3-4 зърна черен пипер
- Сол
Приготвяне:
Първо потапяме парчетата филе в брашното и ги запържваме с 2-3 с.л зехтин и ги отделяме настрана. През това време задушаваме лука с още 2-3 лъжици зехтин докато се карамелизира и стане златист. Когато сме готови с лука поставяме рибата в огнеупорен съд, смесваме останалите продукти и покриваме филето с тях.
Печем за около 40 мин в предварително загрята до 200 гр фурна. Отстраняваме дафиновия лист и сервираме охладено до стайна температура.
За 2 порции
Няма коментари:
Публикуване на коментар