събота, юни 23, 2012

Риба с нахут (Balikli Nohut)

 

clip_image001

Продукти:

  • около 200 гр филе от треска или друга риба
  • 2-3 с.л брашно
  • 1 чаша нахут от консерва – изплакнат и изцеден
  • 2 домари обелени и надробени на кубчета
  • 1 ч.л пюре червен пипер
  • 1 средна глава лук надробена
  • 2-3 с.л + 2-3 с.л + 1/4 чаша зехтин
  • 1/4 чаша вода
  • 1 ч.л кимион
  • 1 дафинов лист
  • 3-4 зърна черен пипер
  • Сол

Приготвяне:
Първо потапяме парчетата филе в брашното и ги запържваме с 2-3 с.л зехтин и ги отделяме настрана. През това време задушаваме лука с още 2-3 лъжици зехтин докато се карамелизира и стане златист. Когато сме готови с лука поставяме рибата в огнеупорен съд, смесваме останалите продукти и покриваме филето с тях.

Печем за около 40 мин в предварително загрята до 200 гр фурна. Отстраняваме дафиновия лист и сервираме охладено до стайна температура.

За 2 порции

Няма коментари:

Публикуване на коментар