събота, юни 23, 2012

Салата червено зеле със сос от кисело мляко (Yogurtlu Mor Lahana Salatasi)

 

clip_image001

Продукти:

  • 1/2 глава червено зеле
  • 1 с.л сол
  • 4-5 с.л зехтин

За соса:

  • 1/2 чаша кисело мляко
  • 1-2 скилидка чесън смачкан със сол

Запръжка:

  • 2 с.л зехтин
  • червен пипер
  • Лют червен пипер

Приготвяне:

Изрязваме и изхвърляме сърцевината на зелето. Нарязваме на лентички и го поставяме в голяма купа. Поръсваме със сол и смачкваме с ръка, след което оставяме да преседи за около половин час, докато зелето омекне. След това зелето се изплаква и изцежда.

Задушаваме зелето със зехтин в подходящ съд за около 3-4 минути на средно слаб огън, но внимаваме да не прекалим. Оставяме го да се охлади. Поставяме го в съд за сервиране, заливаме го със соса от кисело мляко а него със запръжката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар