Продукти:
- 1/2 глава червено зеле
- 1 с.л сол
- 4-5 с.л зехтин
За соса:
- 1/2 чаша кисело мляко
- 1-2 скилидка чесън смачкан със сол
Запръжка:
- 2 с.л зехтин
- червен пипер
- Лют червен пипер
Приготвяне:
Изрязваме и изхвърляме сърцевината на зелето. Нарязваме на лентички и го поставяме в голяма купа. Поръсваме със сол и смачкваме с ръка, след което оставяме да преседи за около половин час, докато зелето омекне. След това зелето се изплаква и изцежда.
Задушаваме зелето със зехтин в подходящ съд за около 3-4 минути на средно слаб огън, но внимаваме да не прекалим. Оставяме го да се охлади. Поставяме го в съд за сервиране, заливаме го със соса от кисело мляко а него със запръжката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар