събота, юни 23, 2012

Пилаф от булгур и агнешко (Etli Bulgur Pilavi)

 

clip_image001

Продукти:

  • 3/4 чаша булгур – едрозърнест, изплакнат и изцеден
  • 200 гр агнешко месо нарязано на ситни кубчета
  • 1 + 1 чаши топла вода
  • 2 с.л масло
  • 1 домата на кубчета
  • 2 с.л смачкана домата
  • 2 с.л зехтин
  • 1 лук нарязан на полумесеци
  • 1 зелена пиперка надробена на парчета
  • Сол
  • черен пипер

Приготвяне:

Готвим агнешкото в собствен сос. Когато започне да омеква добавяме 1 чаша гореща вода и продължаваме да го готвим на слаб огън, до окончателното му омекване. Добавяме доматите, маслото, още една чаша вода, солта и черния пипер. Кипваме сместа, добавяме булгура и намаляваме огъня на средно слабо, докато разбъркваме непрекъснато. Продължаваме да варим захлюпено с капак, докато всичката вода се изпари, след което сваляме от огъня и оставяме пилафа за 5 минути да се охлади.

Междувременно леко карамелизираме лука и пиперката в зехтин на слаб огън и ги смесваме с пилафа. Сервираме и сладко похапваме отпивайки айран.

За 2 порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар