Продукти:
- 3/4 чаша булгур – едрозърнест, изплакнат и изцеден
- 200 гр агнешко месо нарязано на ситни кубчета
- 1 + 1 чаши топла вода
- 2 с.л масло
- 1 домата на кубчета
- 2 с.л смачкана домата
- 2 с.л зехтин
- 1 лук нарязан на полумесеци
- 1 зелена пиперка надробена на парчета
- Сол
- черен пипер
Приготвяне:
Готвим агнешкото в собствен сос. Когато започне да омеква добавяме 1 чаша гореща вода и продължаваме да го готвим на слаб огън, до окончателното му омекване. Добавяме доматите, маслото, още една чаша вода, солта и черния пипер. Кипваме сместа, добавяме булгура и намаляваме огъня на средно слабо, докато разбъркваме непрекъснато. Продължаваме да варим захлюпено с капак, докато всичката вода се изпари, след което сваляме от огъня и оставяме пилафа за 5 минути да се охлади.
Междувременно леко карамелизираме лука и пиперката в зехтин на слаб огън и ги смесваме с пилафа. Сервираме и сладко похапваме отпивайки айран.
За 2 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар