събота, юни 23, 2012

Вишнев пай (Visneli Tart)

 
clip_image001

Продукти:
  • Готов блат – около 23 см
  • 1 с.л масло – на стайна температура
  • За вишневия сос:
  • 540 гр вишни с извадени костилки в лек сироп
  • 2 с.л царевично нишесте
  • 3 с.л захар
  • 1/2 ч.л канела или ванилова есенция
Глазура:
  • Настърган шоколад
  • 2-3 с.л бадеми, обелени, натрошени и леко изпечени
Приготвяне:
Преди всичко останало омасляваме блата. След това подреждаме вишните.
Поставяме останалите продукти включително вишневия сироп в малък съд и загряваме на среден огън като разбъркваме постоянно за да не се образуват бучки от нишестето. Когато соса започне да се сгъстява, варим за още една минута и сваляме от огъня. С така приготвения сос, заливаме вишните в блата и оставяме да се охлади.
Съхраняваме в хладилник.
Сервираме поръсено с пудра захар, настърган шоколад и бадеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар