Продукти:
- Готов блат – около 23 см
- 1 с.л масло – на стайна температура
- За вишневия сос:
- 540 гр вишни с извадени костилки в лек сироп
- 2 с.л царевично нишесте
- 3 с.л захар
- 1/2 ч.л канела или ванилова есенция
- Настърган шоколад
- 2-3 с.л бадеми, обелени, натрошени и леко изпечени
Преди всичко останало омасляваме блата. След това подреждаме вишните.
Поставяме останалите продукти включително вишневия сироп в малък съд и загряваме на среден огън като разбъркваме постоянно за да не се образуват бучки от нишестето. Когато соса започне да се сгъстява, варим за още една минута и сваляме от огъня. С така приготвения сос, заливаме вишните в блата и оставяме да се охлади.
Съхраняваме в хладилник.
Сервираме поръсено с пудра захар, настърган шоколад и бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар