Продукти:
- 500 гр дребни главички лук, обелени
- 1 с.л нарова паста плюс + 1/4 чаша топла вода
- 1/4 чаша вода
За кюфтетата:
- 500 гр средно смяна телешка кайма
- 1/2 ч.л червен пипер на люспи
- Сол
- черен пипер
Приготвяне:
Смесваме съставките за кюфтетата и ги размесваме добре с ръка. С получената смес оформяме средно големи топки, които сплескваме леко с пръсти. Поставяме кюфтенцата заедно с лука в подходяща за печене тава.
Нагряваме предварително фурната до 230 гр. Поставяме тавата на средното ниво и печем за 40-45 минути. Вадим от фурната, смесваме наровата паста с топлата вода и заливаме тавата с получения сос. След това поставяме съда на котлона, захлюпваме с капак и когато заври намаляваме огъня и оставяме да къкри още 10-12 мин.
за 2 порции
Няма коментари:
Публикуване на коментар