събота, юни 23, 2012

Лучен кебап (Sogan Kebabi - Gaziantep)

 

clip_image001

Продукти:

  • 500 гр дребни главички лук, обелени
  • 1 с.л нарова паста плюс + 1/4 чаша топла вода
  • 1/4 чаша вода

За кюфтетата:

  • 500 гр средно смяна телешка кайма
  • 1/2 ч.л червен пипер на люспи
  • Сол
  • черен пипер

Приготвяне:

Смесваме съставките за кюфтетата и ги размесваме добре с ръка. С получената смес оформяме средно големи топки, които сплескваме леко с пръсти. Поставяме кюфтенцата заедно с лука в подходяща за печене тава.

Нагряваме предварително фурната до 230 гр. Поставяме тавата на средното ниво и печем за 40-45 минути. Вадим от фурната, смесваме наровата паста с топлата вода и заливаме тавата с получения сос. След това поставяме съда на котлона, захлюпваме с капак и когато заври намаляваме огъня и оставяме да къкри още 10-12 мин.

за 2 порции

Няма коментари:

Публикуване на коментар