събота, юни 23, 2012

Пилаф от булгур с пастърма (Pastirmali Bulgur Pilavi)

 

clip_image001

За пилафа:

  • 1/2 чаша булгур, едрозърнест измит и изцеден
  • 1 чаша гореща вода
  • 2 с.л зехтин и 1 с.л масло
  • 1 средно голяма глава лук надробена на ситно
  • 1 с.л доматено пюре
  • 1 с.л пиперково пюре
  • Сол
  • черен пипер
  • 1/4 чаша паста тип вермичели
  • 1 с.л масло
  • 6 резенчета турска пастърма (нормална пастърма, обикновено обилно кайзерована)

Приготвяне:

Запържваме лука със зехтина до омекване на среден огън. Добавяме всички останали съставки за пилафа и разбъркваме. Захлюпваме и готвим на много слаб огън.

Междувременно поставяме фидето в малък съд и го запържваме докато започне да става златисто, но внимаваме да не го изгорим. Сваляме от огъня и оставяме настрана.

Проверяваме пилафа и когато установим че е почти готов, добавяме фидето и пастърмата и разбъркваме. Захлюпваме и готвим докато булгура е окончателно готов, т.е. докато се изпари всичката течност. Оставяме го леко да изстине преди да сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар