За пилафа:
- 1/2 чаша булгур, едрозърнест измит и изцеден
- 1 чаша гореща вода
- 2 с.л зехтин и 1 с.л масло
- 1 средно голяма глава лук надробена на ситно
- 1 с.л доматено пюре
- 1 с.л пиперково пюре
- Сол
- черен пипер
- 1/4 чаша паста тип вермичели
- 1 с.л масло
- 6 резенчета турска пастърма (нормална пастърма, обикновено обилно кайзерована)
Приготвяне:
Запържваме лука със зехтина до омекване на среден огън. Добавяме всички останали съставки за пилафа и разбъркваме. Захлюпваме и готвим на много слаб огън.
Междувременно поставяме фидето в малък съд и го запържваме докато започне да става златисто, но внимаваме да не го изгорим. Сваляме от огъня и оставяме настрана.
Проверяваме пилафа и когато установим че е почти готов, добавяме фидето и пастърмата и разбъркваме. Захлюпваме и готвим докато булгура е окончателно готов, т.е. докато се изпари всичката течност. Оставяме го леко да изстине преди да сервираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар