събота, юни 23, 2012

Ястие от Сушени зеленчуци (Charpana -Birecik - Southeast Anatolia Region)

 

clip_image001

Продукти:

  • 5 сушени патладжана
  • 5 сушени домата
  • 5 сушени пиперки
  • 1 средно голяма глава лук – нарязана
  • 1 сл доматено пюре
  • 5-6т супени лъжици зехтин
  • 1 сл паста от червен пипер
  • Сол
  • Черен пипер
  • ¼ чаша топла вода

Сос от кисело мляко с чесън

  • ½ чаша кисело мляко
  • 2 скилидки чесън смачкани със сол

Украса:

  • Надробен зелен лук
  • Надробен магданоз

Приготвяне:

На първо място накисваме сушените зеленчуци във стоплена до завиране вода за около половин час, след което ги отцеждаме.

Междувременно, задушаваме лука със зехтина за 2-3 минути. Добавяме пюрето от домати и пипер, солта и черния пипер. Оставяме на огъня за още 1-2 минути, след което прибавяме в съда сушените зеленчуци и топлата вода и захлюпваме. Готвим още 10 минути на средно слаб огън.

Гарнираме със зеления лук и магданоза. Сервираме с чесновия сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар