Продукти:
- 5 сушени патладжана
- 5 сушени домата
- 5 сушени пиперки
- 1 средно голяма глава лук – нарязана
- 1 сл доматено пюре
- 5-6т супени лъжици зехтин
- 1 сл паста от червен пипер
- Сол
- Черен пипер
- ¼ чаша топла вода
Сос от кисело мляко с чесън
- ½ чаша кисело мляко
- 2 скилидки чесън смачкани със сол
Украса:
- Надробен зелен лук
- Надробен магданоз
Приготвяне:
На първо място накисваме сушените зеленчуци във стоплена до завиране вода за около половин час, след което ги отцеждаме.
Междувременно, задушаваме лука със зехтина за 2-3 минути. Добавяме пюрето от домати и пипер, солта и черния пипер. Оставяме на огъня за още 1-2 минути, след което прибавяме в съда сушените зеленчуци и топлата вода и захлюпваме. Готвим още 10 минути на средно слаб огън.
Гарнираме със зеления лук и магданоза. Сервираме с чесновия сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар