събота, юни 23, 2012

Супа от къдраво зеле (Karalahana Corbasi - Black Sea Region)

 
clip_image001
Продукти:
  • 1 връзка къдраво зеле, с отстранени стебла, нарязано на ленти
  • 1 малък лук, наситнен
  • 1/4 чаша зехтин
  • 1 чаша едър бял боб (от консерва)
  • 1/3 чаша добати (консерва)
  • 1/2 чаша царевица
  • 1 ч.л лимонов сок
  • 4 чаша гореща вода
  • Сол
  • чер пипер
  • 4 с.л жълто царевично брашно
Запръжка:
  • 1 с.л масло
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1/2 ч.л червен пипер на люспи
Приготвяне:
Поставяме зелето в голяма купа. Поръсваме с 2 с.л сол и смачкваме с ръка. По този начин омекотяваме зелето и се губи горчивината му. Изплакваме и изцеждаме.
Междувременно задушаваме лука със зехтина до омекване. Добавяме останалите продукти с изключение на брашното и варим на среден огън, докато зелето омекне, след което бавно добавяме брашното и разбъркваме. Похлюпваме и готвим за още 5-6 мин докато супата се сгъсти.
В малък тиган разтапяме брашното за запръжката, добавяме червения пипер и като започне да се пържи заливаме със сместа супата. Сервираме веднага.
За 4 порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар