събота, юни 23, 2012

Разядка от тиквички и орехи (Cevizli Kabak - Aegean Region)


image
  • 2 средно големи тиквички, измити и настъргани
  • 5-6 с.л зехтин
  • 2 с.л брашно
  • 4 орехи, натрошени ситно
  • 1/2 чаша пълномаслено кисело мляко
  • 1-2 скилидки чесън смачкани със сол
  • Сол
  • черен пипер
Украса:
Зехтин
1/2 ч.л червен пипер на люспи
Копър, надитнен

Начин на приготвяне:
Задушаваме тиквичките с малко зехтин за около 5 мин на средно силен огън. Добавяме брашното и оставяме на огъня за още 2-3 минути разбърквайки често. Гасим котлона и оставяме да се охлади.
Добавяме киселото мляко, чесъна, орехите, солта и пипера и разбъркваме. Поставяме в подходяща купа, поръсваме със зехтин и червен пипер и орехите.
Сервираме като предястие с препечени питки или филийки хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар