
- 2 средно големи тиквички, измити и настъргани
- 5-6 с.л зехтин
- 2 с.л брашно
- 4 орехи, натрошени ситно
- 1/2 чаша пълномаслено кисело мляко
- 1-2 скилидки чесън смачкани със сол
- Сол
- черен пипер
Зехтин
1/2 ч.л червен пипер на люспи
Копър, надитнен
Начин на приготвяне:
Задушаваме тиквичките с малко зехтин за около 5 мин на средно силен огън. Добавяме брашното и оставяме на огъня за още 2-3 минути разбърквайки често. Гасим котлона и оставяме да се охлади.
Добавяме киселото мляко, чесъна, орехите, солта и пипера и разбъркваме. Поставяме в подходяща купа, поръсваме със зехтин и червен пипер и орехите.
Сервираме като предястие с препечени питки или филийки хляб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар