събота, юни 23, 2012

Салата скариди и печен червен пипер (Kozlenmis Biberli Karides Salatasi)

 
clip_image001

  • 1 червена пиперка
  • Около 20 средно големи скариди обелени и с премахната вена.

Дресинг:

  • 1 1/2 с.л винен оцет (с вкус на малини)
  • 3-4 с.л зехтин
  • 1-2 скилидки чесън смачкани със сол
  • 1/2 ч.л счукан червен пипер

Приготвяне:
Нарязваме печената пиперка на ситни квадратчета, а опашките от скариди на ситни късчета. Смесваме пиперката и скаридите и ги заливаме с дресинга. Завиваме съда с фолио и оставяме за 2-3 часа в хладилника да поеме ароматите. Сервираме наръсено с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар