събота, юни 23, 2012

Агнешки пилаф с нахут, стафиди и бадеми (Divriği Pilavi - Sivas)

 
clip_image001
Продукти:

  • Приблизително 250 гр агнешко на кубчета
  • 1 чаша гореща вода – за агнешкото
  • 1 малка глава лук, надробена
  • 3/4 чаша дългозърнест ориз, изплакнат
  • 1 1/2 чаша гореща вода или пилешки бульон (за пилафа)
  • 2 с.л масло
  • 1/3 чаша нахут от консерва, изплакнат
  • 1/4 чаша светли стафиди
  • 1/4 чаша бадеми, обелени и надробени на пръчици
  • 1/2 ч.л бахар
  • 1 ч.л сол
  • черен пипер

Приготвяне:
Задушаваме надробеното агнешко в собствен сос, след което добавяме чашата гореща вода и лука. Готвим на средно слаба степен докато кубчетата агнешко омекнат, а водата се изпари. След това добавяме останалите съставки, похлюпваме с капак и продължаваме да готвим на слаб огъня докато ориза абсорбира всичката вода.
Когато ориза омекне, сваляме съда от огъня, сваляме капака, покриваме с чиста хавлия и отнова затваряме капака. Оставяме да отлежи така за около 5-6 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар