
Продукти:
- Приблизително 250 гр агнешко на кубчета
- 1 чаша гореща вода – за агнешкото
- 1 малка глава лук, надробена
- 3/4 чаша дългозърнест ориз, изплакнат
- 1 1/2 чаша гореща вода или пилешки бульон (за пилафа)
- 2 с.л масло
- 1/3 чаша нахут от консерва, изплакнат
- 1/4 чаша светли стафиди
- 1/4 чаша бадеми, обелени и надробени на пръчици
- 1/2 ч.л бахар
- 1 ч.л сол
- черен пипер
Приготвяне:
Задушаваме надробеното агнешко в собствен сос, след което добавяме чашата гореща вода и лука. Готвим на средно слаба степен докато кубчетата агнешко омекнат, а водата се изпари. След това добавяме останалите съставки, похлюпваме с капак и продължаваме да готвим на слаб огъня докато ориза абсорбира всичката вода.
Когато ориза омекне, сваляме съда от огъня, сваляме капака, покриваме с чиста хавлия и отнова затваряме капака. Оставяме да отлежи така за около 5-6 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар